promigo logo gore lijevo hr

Priprema turske kave

Za razliku od drugih vrsta kave, turska kava je gušća i jača, pa se njena aroma duže osjeća, a okus se, zahvaljujući baršunastoj pjeni, dugatrajno zadržava na nepcu. Osim što pjena pomaže da se okus kave dugotrajno osjeća, ona služi i odlaganju hlađenja kave.

Potrebni sastojci:

  • dvije žličice kave
  • dvije šalice vode
  • šećer – po želji
  • posuda za kuhanje kave (džezva)

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje kave (džezvu), ulijte dvije šalice vode, stavite dvije šalice kave i zašećerite po želji.
  2. Džezvu stavite na zagrijani štednjak kako bi kava zakuhala.
  3. Kod prvog stvaranja pjene, džezvu sklonite sa štednjaka i u već pripremljene šalice stavite po pola žličice pjene.
  4. Džezvu vratite na štednjak kako bi kava zavrijala. U trenutku kad pjena dosegne visinu ruba džezve, sklonite džezvu sa štednjaka i ponovo dodajte pjenu u svaku šalicu – ovaj put po cijelu žličicu pjene.
  5. Kavu u džezvi promiješajte te vratite na štednjak da ponovo zavri. Svaki put kad pjena dosegne visinu ruba džezve, sklonite džezvu. Ovaj proces ponoviti 3 puta.
  6. Tako skuhanu kavu, usuti u šalice i poslužiti.
coffee bean
    • KONTAKT

      PROMIGO d.o.o.
      Poslovna zona 1, br. 10
      44320 Kutina, CROATIA

      Tel: +385 44 625 959
      Fax: +385 44 625 969
      E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

      PRATITE NAS

  • SvIJET KAVE

    • Projekt "Proširenje postojećih kapaciteta tvrtke PROMIGO d.o.o. poboljšanjem i promjenom procesa pakiranja proizvoda"

      Projekt "Proširenje postojećih kapaciteta tvrtke PROMIGO d.o.o. poboljšanjem i promjenom procesa pakiranja proizvoda"

      U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijava „E-impuls", referentne oznake KK.03.2.1.06., poduzeću Promigo d.o.o. dodijeljena je bespovratna potpora u iznosu od 154.476,00 kn.

      Projekt "Proširenje postojećih kapaciteta tvrtke PROMIGO d.o.o. poboljšanjem i promjenom procesa pakiranja proizvoda" prioritetno će imati za cilj uvođenje nove tehnologije pakiranja praškastih proizvoda. Kupnjom novog stroja tvrtka će povećati svoje proizvodne i personalne kapacitete, a u smjeru kvalitete proizvoda i načina pakiranja, unaprijediti proizvodnju. Time će direktno ojačati svoju poziciju na trenutnom tržištu kave, te također istu dodatno proširiti.

      Razdoblje provedbe projekta: 20.11.2017. do 20.04.2018.

      Kontakt osoba: Zdravko Plehaček, direktor (tel: +44 625 959; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

      Za više informacija o natječajima posjetite: www.strukturnifondovi.hr

      Read more

    • Priprema turske kave

      Priprema turske kave

      Za razliku od drugih vrsta kave, turska kava je gušća i jača, pa se njena aroma duže osjeća, a okus se, zahvaljujući baršunastoj pjeni, dugatrajno zadržava na nepcu. Osim što pjena pomaže da se okus kave dugotrajno osjeća, ona služi i odlaganju hlađenja kave.

      Read more