skip to Main Content
PROMIGO Tradicija i kvaliteta od 1994.
hren
Priprema Turske Kave

Priprema turske kave

Za razliku od drugih vrsta kave, turska kava je gušća i jača, pa se njena aroma duže osjeća, a okus se, zahvaljujući baršunastoj pjeni, dugatrajno zadržava na nepcu. Osim što pjena pomaže da se okus kave dugotrajno osjeća, ona služi i odlaganju hlađenja kave.

Potrebni sastojci:

  • dvije žličice kave
  • dvije šalice vode
  • šećer – po želji
  • posuda za kuhanje kave (džezva)

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje kave (džezvu), ulijte dvije šalice vode, stavite dvije šalice kave i zašećerite po želji.
  2. Džezvu stavite na zagrijani štednjak kako bi kava zakuhala.
  3. Kod prvog stvaranja pjene, džezvu sklonite sa štednjaka i u već pripremljene šalice stavite po pola žličice pjene.
  4. Džezvu vratite na štednjak kako bi kava zavrijala. U trenutku kad pjena dosegne visinu ruba džezve, sklonite džezvu sa štednjaka i ponovo dodajte pjenu u svaku šalicu – ovaj put po cijelu žličicu pjene.
  5. Kavu u džezvi promiješajte te vratite na štednjak da ponovo zavri. Svaki put kad pjena dosegne visinu ruba džezve, sklonite džezvu. Ovaj proces ponoviti 3 puta.
  6. Tako skuhanu kavu, usuti u šalice i poslužiti.
Back To Top