Priprema tople čokolade
TOPLA ČOKOLADA stvorena je kako bi zadovoljila i najistančanija nepca pravih ljubitelja čokolade. Poznata i kao „piće bogova“ zasigurno će uljepšati Vaša pospana jutra i hladne večeri. Bogat i puni okus mliječne, tamne ili bijele čokolade te gusta i kremasta tekstura osvojit će Vas na prvi gutljaj.
PRIPREMA TOPLE ČOKOLADE
Priprema: (25 g) praha otopiti u (125 ml) mlijeka i zagrijati do željene gustoće. | |
---|---|
Priprema s espresso aparatom: 25 – 28g (cca. 3 – 4 žličice) praha umiješajte u šalicu toplog mlijeka (120 – 130 ml) i zagrijte parom na espresso aparatu do željene gustoće. | |
Priprema na štednjaku: 25 – 28g (cca. 3 – 4 žličice) praha uspite u posudu i miješajući prelijte sa (120 – 130 ml) mlijeka. Uz miješanje zagrijavajte dok se smjesa ne zgusne.
Za gušći napitak produžite vrijeme kuhanja, a za rjeđi dodajte mlijeko. |
|
Priprema u mikrovalnoj: U šalicu primjerenu za korištenje u mikrovalnoj pećnici rastopite 25 – 28g (cca. 3 – 4 žličice) praha s (120 – 130 ml) mlijeka. Kuhajte na otprilike 750W ili postavci za tople napitke. Vrijeme kuhanja je 45 – 60 sekundi. Provjerite gustoću, te ako je potrebno kuhajte još 10 – 15 sekundi.
Pripremate li više šalica istovremeno, produljite vrijeme kuhanja 15 sekundi po šalici i do željene gustoće. Oprez – vruć napitak. Ostavite min. 1 minutu prije konzumacije. |
Probajte sve okuse: